Welkom!

Oegandadag 17 april 2015

Welkom op de pagina voor de nationale Oegandadag die dit jaar wordt gehouden op het Christelijk Lyceum in Veenendaal. Eens in de twee jaar wordt de Oegandadag georganiseerd, en twee jaar geleden vond het plaats in de RAI, Amsterdam. Wij, als ICU en Stick2Uganda, zijn erg blij dat wij dit jaar de Oegandadag mogen organiseren zodat wij Oeganda eens goed in de schijnwerpers kunnen zetten. Op deze pagina kunt u het programma vinden, informatie voor diegenen die willen/gaan presenteren en de precieze locatie.

Jongeren centraal op de Oegandadag
Jongeren in Oeganda hebben net als Nederlandse jongeren idealen en verwachtingen over de toekomst. Zij willen hun eigen leven opbouwen. Een goede en gezonde woon– en leefomgeving helpt hen daarbij. Zo zorgt goed onderwijs voor betere werkkansen. Is dit voor hen bereikbaar? Obstakels zijn er genoeg, maar welke kansen heeft een jonge Oegandees op een goede toekomst? En hoe kunnen Nederlandse organisaties Oegandese jongeren daarbij helpen?

Sociaal ondernemende jongeren in Nederland en Oeganda
Oeganda kent genoeg jonge ondernemers. Dit zijn de jongeren die al jong een eigen bedrijf willen beginnen. Vaak werken zij eerst voor een baas en willen daarna een eigen zaak. Daar is behalve moed ook kennis voor nodig. Maken zij die stap naar een eigen bedrijf helemaal zelf of kunnen wij hen ook daarbij helpen? Kan dit ook samen met ondernemende Nederlandse jongeren?

Samen leren, samen ervaringen uitwisselen en elkaar helpen om verder te komen. De Oegandadag 2015, is een netwerkdag waarbij jongeren en ouderen, organisaties en stichtingen, door te verbinden een kennisbrug maken tussen Oeganda en Nederland. Dit is een dag voor iedereen. U bent van harte welkom!